Hatóanyagainkról. Hatóanyagválasztás táplálkozás- és gyógyszerésztudományi alapokon.

Hatékony kombinációk

Étrend-kiegészítőink nem hasonlíthatók össze a vitaminok és ásványi anyagok egyszerű kombinációira alapozott termékekkel. Az LXR Komplex készítmények az egészségmegőrzés legfontosabb területeit (szív- és érrendszer, mozgásképesség, mentális és kognitív egészség, látás stb.) érintik és az egyes szervrendszerek egészséges működésének célzott támogatására koncentrálnak. Fejlesztésük során fő szempontunk a kimagasló hatékonyság elérése volt. Ennek érdekében a preventív céllal, valamint terápiák kiegészítéseként alkalmazható hatóanyagkombinációinkba a legjobb hasznosulást biztosító hatóanyagokat választjuk. Az étrendi kiegészítés klasszikus összetevőit gyógynövényi kivonatokkal kombináljuk. Minimalizáljuk a segédanyagok használatát, mivel azok csökkentik a készítményekbe tölthető hatóanyagok mennyiségét. A fitoterápiás és egyéb hatóanyagok hatásmechanizmusai kiegészítik, több esetben pedig potencírozzák, felerősítik egymás hatását.

Átgondolt hatóanyagválasztás a kiemelkedő hatékonyság érdekében
A segédanyaghasználat minimalizáslására törekszünk

A SEGÉDANYAGHASZNÁLAT MINIMALIZÁLÁSÁRA TÖREKSZÜNK
Számos egyszerű összetételű étrend-kiegészítő kerül úgy forgalomba, hogy a termék nagyobb részét a segédanyagok töltik ki. Például a csak egy vagy néhány hatóanyagot tartalmazó termékek, melyek aktív összetevőiből (pl. króm, D-vitamin) csak mikrogrammos mennyiségek kerülnek egy kiszerelésbe, akár 90% feletti arányban tartalmazhatnak segédanyagokat. Ehhez képest az LXR Komplex készítményekben a töltőtömeg csaknem egészét egymás hatását támogató hatóanyagok kombinációja teszi ki. Kapszulás készítményeink döntő többsége teljesen segédanyagmentes, míg tablettás kiszereléseink esetében is csak a préselt tabletták stabilitásához nélkülözhetetlen segédanyagokat használjuk. A hatóanyagok kombinálása tehát nem csak a hatásértéket növeli, lehetőséget ad a segédanyagok mennyiségének csökkentésére is. Egyszerű képlet: kevesebb segédanyag, több hatóanyag, magasabb hatásérték.

LAKTÓZ-, GLUTÉN- ÉS EGYÉB MENTESSÉGEK
A modern világ táplálkozástudományi és egészségügyi kihívásai közé tartoznak a különböző élelmiszertípusokkal, illetve a bennük található összetevőkkel szembeni allergiák és intoleranciák. Hatóanyagaink és segédanyagaink kiválasztása során figyelembe vesszük ezeket a szempontokat. Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojás- és szójamentesek. Minden összetételünk GMO-mentes. Ízesítendő készítményeink előállítása során kerüljük a szakmailag kedvezőtlen megítélésű édesítőszerek használatát. Nem használunk például aszpartámot, melynek lebomlása során kis mennyiségben ugyan, de metil-alkohol szabadul fel. Készítményeinkben nem alkalmazunk az egészségre gyakorolt hatásukban megkérdőjelezhető szintetikus festékanyagokat. Az átlátszó kapszulás LXR készítmények színét az adott készítményben alkalmazott hatóanyag-porkeverékek jellemző színe adja. Ez alól kivételt képez az LXR Lutein Komplex, melyben a hatóanyagok fényvédelmét sötétvörös színű (vas-oxiddal színezett) kapszula biztosítja. Gyermek rágótablettáinkat kizárólag szárított gyümölcsök (szeder, narancs) porőrleményeivel és természetazonos aromákkal ízesítjük, cékla- és kurkumaporral színezzük.

Laktóz-, glutén- és egyéb mentességek