Gyógyszertári értékesítés. Gyógyszerészek szakmai támogatásával.

Készítményeink értékesítése gyógyszerészek támogatásával történik

Az LXR készítmények forgalmazása kizárólag gyógyszertárakban, illetve a gyógyszertári partnereink által működtetett internetpatikákon keresztül, tehát minden esetben a gyógyszertári szakemberek segítségével történik.

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK VS. GYÓGYSZEREK
Az élelmiszeripari besorolás miatt az étrend-kiegészítők minőségbiztosítási elvárásai, valamint regisztrációs és hatósági kontrollja a gyógyszerekhez mérten alacsonyabb szintűek. Míg a gyógyszerek fejlesztésével, hatósági ügyintézésével, gyártásával és kiskereskedelmi értékesítésével csak képesített szakszemélyzet foglalkozhat, addig az élelmiszernek minősülő étrend-kiegészítőkkel bárki, releváns alapképesítés nélkül is tevékenykedhet. Ebből következik, hogy az étrend-kiegészítőkkel foglalkozó elismert szaktudással rendelkező vállalkozások mellett a forgalmazók számottevő része működik táplálkozás- és egészségtudományi szaktudás nélkül, egyszerű kereskedelmi logika mentén.

Étrend-kiegészítők vs. gyógyszerek
Az internetes értékesítés hátrányai

AZ INTERNETES ÉRTÉKESÍTÉS HÁTRÁNYAI
Az étrend-kiegészítők forgalmának legnagyobb hányadát az internetes értékesítés adja. Laikus fogyasztóként azonban nagyon nehéz különbséget tenni a webshopokban hirdetett egymáshoz hasonló termékek között. A netes termékek egy részével kapcsolatos szakmai állítások valódisága, a biztonságos alkalmazást szavatoló minőségbiztosítási tartalom és sok esetben az eredet is ellenőrizhetetlen. Erre a legjobb példa, hogy számos olyan termék is elérhető magyar nyelvű webshopokban, melyek Magyarországon negatív listás, vagyis a hatóság által étrend-kiegészítőkben alkalmazásra nem javasolt hatóanyagokat tartalmaznak. Sok, a magyar hatóságok által be nem jegyzett termék érhető el ezeken a csatornákon.

Gyógyszerészek által biztosított szakmai háttér az értékesítésben