Környezetvédelem. Felelős növekedés a környezetre is tekintettel.

Környezetvédelmi szempontjaink

A Biotic Gyógyszerészeti Kft. minőségbiztosítási rendszere a szigorú szakmai és analitikai szempontok mellett a környezetvédelem terén is elkötelezett. Készítményeink előállítása során a környezeti terhelés minimalizálására törekszünk. Ezirányú aktivitásaink nem újkeletűek és nem csak a trendi környezetvédelmi „zöld” hullámot lovagolják meg. Készítményeink egyre nagyobb számban történő értékesítésével párhuzamosan, a felelős növekedés jegyében egyre szigorúbb környezetvédelemi eljárásokat vezettünk be az évek során. Az újrahasznosítás a környezetvédelem egyik leghatékonyabb eleme. Az LXR készítmények csomagolásának minden eleme szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.

PAPÍRDOBOZAINK ALAPANYAGA FELELŐS ERDŐGAZDÁLKODÁSBÓL SZÁRMAZIK (FSC®)
Az eltarthatóság ideje alatt az étrend-kiegészítők hatóanyagai ugyanazt a védelmet igénylik, mint a gyógyszereké. Hatóanyagaink külső behatásokkal (nedvesség, levegő, direkt hő- és fényhatások) szembeni védelmét hermetikusan záró tégellyel, illetve külső papírdobozzal biztosítjuk. A papírcsomagolás a minőségi étrend-kiegészítő készítmények nélkülözhetetlen eleme. Az LXR Komplex készítmények dobozainak papírigényét kizárólag felelős erdőgazdálkodásból származó alapanyagokból fedezzük. A rendkívül szigorúan ellenőrzött nemzetközi környezetvédelmi rendszer tanúsító védjegye (FSC®) dobozainkon igazolja, hogy a papíralapanyagot szolgáltató erdőgazdaság a kitermelt mennyiségekkel arányos mértékű faültetéssel biztosítja az erdőterületek megújulását.

Felelős forrásból származó papír
Környezettudatos csomagolástechnika

KÖRNYEZETTUDATOS CSOMAGOLÁSTECHNIKA
Az esztétikai és marketing célok mellett készítményeink dobozméretét alapvetően a kötelező szakmai tájékoztatás szövegigénye határozza meg. A minőségérzetet javító, selymes tapintású felület eléréséhez a legtöbb termékdobozon egy átlátszó műanyagfóliát ragasztanak a nyomtatott papírfelületre. A műanyagbevonatos papír azonban az egyik legkevésbé kívánatos hulladéktípus. A szelektív gyűjthetőség és költséghatékony újrahasznosíthatóság érdekében az LXR készítmények dobozain nem használunk műanyagfóliát. Papírdobozainkon a környezetre ártalmas aromás oldószeres festékek helyett kizárólag vízbázisú és biológiailag lebomló festékeket és növényi eredetű lakkokat alkalmazunk.

TÉGELYEINK 100%-BAN ÚJRAHASZNOSÍTOTT PET MŰANYAGBÓL KÉSZÜLNEK
Napjainkban a műanyagcsomagolások környezetkárosító hatásáról esik a legtöbb szó. Ezt figyelembe véve, tégelyeink alapanyagául 100%-ban újrahasznosított PET műanyagot (PCR-PET: post-consumer recycled) választottunk. A PET műanyagtípus alapvető előnye, hogy szelektív gyűjtést követően korlátlan alkalommal újrahasznosítható. A tégelyeinket gyártó vállalkozás részt vesz abban a nemzetközi környezetvédelmi programban, melynek keretében az óceáni partszakaszok 50 kilométeres körzetében összegyűjtött úszó műanyaghulladékot hasznosítják újra. Ezt igazolja a dobozainkon feltüntetett Prevented Ocean Plastic™ védjegy.

Tégelyeink 100%-ban újrahasznosított PET műanyagból készülnek
A Földet nem apáinktól örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön.

„A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM GYERMEKEINKTŐL KAPTUK KÖLCSÖN”
A hatósági, minőségbiztosítási és hatóanyagvédelmi elvárásoknak való megfelelés mellett az LXR Komplex készítmények előállítása során a ma elérhető lehető legkörnyezettudatosabb megoldásokat alkalmazzuk. Környezetvédelmi törekvéseinket ugyanúgy a készítményeink hozzáadott értékeként kezeljük, mint gyógyszerészi és táplálkozástudományi szaktudásunkat.