LXR Anti-Stressz Komplex

LXR Anti-Stressz Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Gyógynövényi összetétel stressz és szorongás esetén, a nyugodt alvás támogatására

Segít az idegi feszültség, a nyugtalanság, a szorongás és a stressz leküzdésében. Nincs a kombinácós Valeriana készítményekre jellemző tompító hatása.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR ANTI-STRESSZ KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény segít az idegi feszültség, a nyugtalanság, a szorongás és a stressz leküzdésében. A Valeriana tartalmú készítmények tompító hatásával szemben fokozza a szervezet szellemi és fizikai teljesítőképességét, hozzájárul az optimális álló­képesség fenntartásához.

Az álombogyó fokozza a szervezet stresszel szembeni védekező­képességét, idegi feszültség esetén támogatja az optimális pihenést, az elalvást. A rózsagyökér jótékony hatású a stressz eredetű fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén. A ginzeng jótékony hatású fáradtság, stressz esetén, a rózsagyökérrel és álombogyóval együtt hozzájárul az optimális szellemi aktivitás (pl. memória funkció) fenntartásához. Az álombogyóval együtt energetizálja a szervezetet. A kínai kúszómagnólia tonizáló hatású adaptogén gyógynövény. Hozzá­járul a fizikai és mentális jólét fenntartásához. Fokozhatja a szervezet stresszel szembeni alkalmazkodóképességét, a fizikai és mentális ellenállóképesség fenntartását.

A készítményben lévő gyógynövényi hatóanyagok nem rendelkeznek akut szedáló, vagy altató hatással. A pszichés működést és a mentális egészséget támogató hatásuk másfél-két hét folyamatos alkalmazást követően épül fel, melyet követően a hatás fenntartása érdekében tartósabban is fogyaszthatók. A készítmény napi adagja 1 kapszula, melyet a reggeli órákban javasolt bevenni étkezés közben vagy azt követően.

Fentiek mellett a készítmény a szellemi teljesítmény (pl. tanulástámogatás) és a fizikai teljesítőképesség (pl. intenzív sport esetén) támogatására, valamint a menstruációhoz kapcsolódó és a változókori kedvezőtlen hangulatváltozások (pl. ingerlékenység) kiegyensúlyozására is használható.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%
Rózsagyökér
gyöktörzs kivonat (12:1)
165 mg
Álombogyó
gyökér kivonat (6:1)
40 mg
Ázsiai ginzeng kivonat,
melyben 20% ginzenozid
40 mg
8 mg
Kínai kúszómagnólia
gyümölcs kivonat (4:1)
150 mg

 

ÖSSZETEVŐK: Rózsagyökér (Rhodiola rosea) gyöktörzs kivonat, kínai kúszó­magnólia (Schisandra chinensis) gyümölcs kivonat, kapszula anyaga: zselatin, ázsiai ginzeng (Panax ginseng) gyökér kivonat, álombogyó (Withania somnifera) gyökér kivonat

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Rózsagyökér: A rózsagyökér segítheti a szervezet alkalmazkodását a stresszhez. Jótékony hatású lehet a stressz okozta fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén.

Álombogyó: Az álombogyó idegi feszültség esetén támogathatja az optimális pihenést és az elalvást, fokozhatja a szervezet stresszel szembeni védekezőképességét, segítheti a stressz kezelését.

Ázsiai ginzeng: A ginzeng jótékony hatású lehet fáradtság, stressz esetén, hozzájárul az optimális szellemi aktivitás fenntartásához.

Kínai kúszómagnólia: A kínai kúszómagnólia tonizáló hatású adaptogén gyógynövény. Hozzá­járul a fizikai és mentális jólét fenntartásához. Fokozhatja a szervezet stresszel szembeni alkalmazkodóképességét, a fizikai és mentális ellenállóképesség fenntartását.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Subhabrata Paul et al.: Withania somnifera (L.) Dunal (Ashwagandha): A comprehensive review on ethnopharmacology, pharmacotherapeutics, biomedicinal and toxicological aspects (2021)
  • Zubair Ahmed Ratan et al.: Adaptogenic effects of Panax ginseng on modulation of immune functions (2021)
  • Hoang Viet Bach et al.: Efficacy of Ginseng Supplements on Fatigue and Physical Performance: A Meta-analysis (2016)
  • Kandhasamy Sowndhararajan et al.: An overview of neuroprotective and cognitive enhancement properties of lignans from Schisandra chinensis (2018)
  • Alexander Panossian et al.: Pharmacology of Schisandra chinensis Bail.: An overview of Russian research and uses in medicine (2008)
  • Shunyi Yang et al.: Schisandra chinensis: A comprehensive review on its phytochemicals and biological activities (2021)
  • A. Panossian et al.: Rosenroot (Rhodiola rosea): Traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy (2010)
Alkalmazás

Az LXR ANTI-STRESSZ KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 kapszula, melyet a reggeli órákban javasolt bevenni étkezés közben vagy azt követően.

A készítményben lévő gyógynövényi hatóanyagok nem rendelkeznek akut szedáló, vagy altató hatással. A pszichés működést és a mentális egészséget támogató hatásuk másfél-két hét folyamatos alkalmazást követően épül fel, melyet követően a hatás fenntartása érdekében tartósabban is fogyaszthatók.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
12 év alatt nem használható!
Terhesek és szoptató anyák nem használhatják!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A hatásért felelős gyógynövényi kivonatok jellegzetes, enyhén szúrós illattal rendelkeznek, mely a készítmény természetes jellemzője.

Kapcsolódó készítmények