LXR Q10+Antioxidáns Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Antioxidáns, energetizáló, immunerősítő és érvédő hatás egy készítményben

Hozzájárul a környezeti ártalmak és a stressz hatására megemelkedett szabadgyök-szint elleni védekezéshez. Javasolt legyengült, stresszes állapotokban, kimerültség, fáradékonyság, megnövekedett fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén, 40 éves kor felett, valamint koleszterincsökkentő (sztatin) terápiák étrendi kiegészítésére.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 499 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

A szőlőmag kivonattal bővült LXR Q10+ANTIOXIDÁNS KOMPLEX hatóanyagai összetett antioxidáns védelmet biztosítanak a szervezetet érő oxidatív stresszel szemben, támogatják a szervezet energiatermelő folyamatait, a szív- és érrendszer egészségét, erősítik az immunrendszert. Javasolt legyengült, valamint stresszes állapotokban, kimerültség, fáradékonyság, megnövekedett fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén. Fogyasztása kifejezetten javasolt a koleszterinszint csökkentésére alkalmazott gyógyszeres terápiák étrendi kiegészítésére, mivel az erre a célra leggyakrabban alkalmazott gyógyszercsoport mellékhatásként csökkentheti a koenzim Q10 mennyiségét a szervezetben.

Az antioxidánsokról leggyakrabban öregedésgátló, gyulladáscsökkentő és egyéb kedvező élettani hatások kapcsán hallunk. Az antioxidánsok, ahogy nevük is mutatja, a szabad gyökök semlegesítésére, megkötésére alkalmas anyagok, melyek egymással is együttműködve, egymást védve és egymás megújulását elősegítve egy összetett biokémiai rendszert alkotnak a szervezetben. Ez a sok elemből álló rendszer elektrokémiai egyensúlyt tart fent a szabad gyökökkel, ezáltal mérsékelve a szervezetet károsító oxidatív stresszhatásokat. Ez az egyensúly rendkívül érzékeny. Az antioxidáns rendszer támogatására sokkal hasznosabb egymással ismert összefüggésben álló antioxidáns hatóanyagok optimális mennyiségeit kombinációban fogyasztani, mint egyes különálló elemeinek indokolatlanul magas dózisait alkalmazni.

A készítmény optimális mennyiségben (50 mg), mikrogranulátum formulában tartalmaz koenzim Q10-et. Ez a technológiai megoldás védi a hatóanyagot a külső hatásoktól, így a felhasználásig nem csökken a hatóanyag aktivitása. Emellett rezveratrolt, a vörös szőlő héjában és magjában, valamint számos gyógynövényben megtalálható polifenolos vegyületet is tartalmaz. A rezveratrol jótékony élettani hatásai a mérsékelt vörösborfogyasztás révén váltak ismerté.

Az összetételt további jól ismert antioxidáns vegyületek egészítik ki. Az E-vitamin jól hasznosuló, természetes eredetű vegyes tokoferolok formájában, a cink, a szelén és a réz jól felszívódó szerves vegyületi formában került a készítménybe. A C-vitamin, az E-vitamin, a cink és a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Koenzim Q10 50 mg
Ártéri japánkeserűfű kivonat,
melyben transz-rezveratrol 50%
40 mg
20 mg
Szőlőmag kivonat,
melyben 95% proantocianidin (PAC)
70 mg
66 mg
C-vitamin 310 mg 388%
E-vitamin 12 mg 100%
Cink 5 mg 50%
Réz 1 mg 100%
Szelén 55 mcg 100%

 

ÖSSZETEVŐK: C-vitamin (aszkorbinsav), kapszula anyaga: zselatin, szőlő (Vitis vinifera) mag kivonat, koenzim Q10, ártéri japánkeserűfű (Polygonum cuspidatum) gyökér kivonat, szelénnel dúsított élesztő, cink-biszglicinát, E-vitamin (természetes eredetű vegyes tokoferolok), réz-glükonát

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Koenzim Q10: A koenzim Q10 vagy ubikinon hatékony antioxidáns vegyület, amely egyebek mellett segít a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartásában.

Ártéri japánkeserűfű (transz-rezveratrol): Az ártéri japánkeserűfű antioxidáns hatású, hozzájárul a szabad gyökökkel szembeni védekezéshez.
A rezveratrol egy polifenol típusú vegyület, amely nagy mennyiségben található meg pl. a szőlőben, mogyoróban, vörösborban stb. Kiváló antioxidáns, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.

Szőlőmag kivonat: A szőlőmag támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához. Antioxidáns hatású, hozzájárul a szabad gyökökkel szembeni védekezéshez.

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Érvédő, sejtvédő, antioxidáns hatása mellett számos egyéb pozitív hatással bír a szervezetre.

E-vitamin: Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Cink: A cink sok biokémiai folyamat résztvevője a szervezetben, fontos szerepet játszik a sejtosztódásban, az immunrendszer megfelelő működésében és az oxidatív stressz elleni védelemben.

Réz: A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Szelén: A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Jan Aaseth et al.: Coenzyme Q10 supplementation – In ageing and disease (2021)
  • Daniela Casagrande et al.: Mechanisms of action and effects of the administration of Coenzyme Q10 on metabolic syndrome (2018)
  • Maryam Teimouri et al.: Anti-inflammatory effects of resveratrol in patients with cardiovascular disease: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials (2022)
  • Shitian Guo et al.: Resveratrol inhibiting TGF/ERK signaling pathway can improve atherosclerosis: backgrounds, mechanisms and effects (2022)
  • Niels Hadrup et al.: Absorption, distribution, metabolism and excretion (ADME) of oral selenium from organic and inorganic sources: A review (2021)
  • Wayne R. Leifert et al.: Cardioprotective actions of grape polyphenols (2008)
  • Nurhan Unusan: Proanthocyanidins in grape seeds: An updated review of their health benefits and potential uses in the food industry (2020)
  • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
  • Hua Qu et al.: Effects of Coenzyme Q10 on Statin-Induced Myopathy: An Updated Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials (2018)
Alkalmazás

Az LXR Q10+ANTIOXIDÁNS KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőttek számára (12 éves kortól) napi 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A hatásért felelős gyógynövényi kivonatok jellegzetes, enyhén szúrós illattal rendelkeznek, mely a készítmény természetes jellemzője.

Kapcsolódó készítmények