LXR Máriatövis Komplex

LXR Máriatövis Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Májvédelem és hatékony méregtelenítés

Krónikus gyógyszerszedés és emésztési zavarok esetén is! Természetes eredetű növényi komponensekkel (máriatövis, benedekfű és articsóka) a májvédő, májregeneráló hatásért.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR MÁRIATÖVIS KOMPLEX a máj általános egészségének, természetes méregtelenítő és regenerációs folyamatainak támogatására fejlesztett készítmény. Étrendi kiegészítésként javasolt a májat terhelő krónikus gyógyszerfogyasztás, alkoholfogyasztás, valamint puffadással járó és egyéb emésztési zavarok esetén.

A megújult összetételben a máriatövis kivonat magas szilimarin típusú flavonoid szintet biztosít. A hatást benedekfű és articsóka kivonatai, valamint L-metionin és napraforgó eredetű lecitin erősítik.

A máriatövis és az articsóka kivonatok hozzájárulnak a máj egészségének fenntartásához, támogatják a méregtelenítést. A máriatövis, a benedekfű és az articsóka kivonatok támogatják az emésztést, hozzájárulnak a bélrendszer normális működéséhez. Az articsóka fokozza az epesavak termelődését, elősegíti a zsírok emésztését, hozzájárul a bélrendszer normál működéséhez és komfortjához, a normális vérzsírszintek megtartásához. Támogatja a méregtelenítést, a máj működését. Elősegítheti a fogyást és a vér lipidszintjének csökkentését.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%
Máriatövis kivonat,
melyben 80% szilimarin
200 mg
160 mg
Benedekfű kivonat (10:1)80 mg
Articsóka kivonat,
melyben 5% cinarin
100 mg
5 mg
Lecitin50 mg
L-metionin50 mg

 

ÖSSZETEVŐK: Máriatövis (Sylibum marianum) növény kivonat, articsóka (Cynara scolimus) növény kivonat, kapszula anyaga: zselatin, benedekfű (Cnicus benedictus) virágzó hajtás kivonat, lecitin (napraforgóból), L-metionin

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Máriatövis kivonat: A máriatövis hozzájárulhat a máj egészséges működésének, optimális méregtelenítő képességének fenntartásához, a normál emésztés fenntartásához.

Benedekfű: A benedekfű hozzájárulhat a normál emésztés fenntartásához.

Articsóka kivonat: Az articsóka hozzájárulhat a normál vérzsírszintek fenntartásához, az egészséges májműködéshez, támogatja a méregtelenítést, hozzájárulhat a normál emésztés fenntartásához.

L-metionin: Az L-metionin egy természetes eredetű esszenciális aminosav, májvédő, májtisztító hatással is rendelkezik.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Abdulmonem Awwad et al.: The bitter Asteraceae: An interesting approach to delay the metabolic syndrome progression (2020)
  • Heitor Oliveira Santos et al.: The effect of artichoke on lipid profile: a review of possible mechanisms of action (2018)
  • Mohaddese Mahboubi: Cynara scolymus (artichoke) and its efficacy in management of obesity (2018)
  • Georgios Kalopitas et al.: The impact of Silymarin in patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease: a systematic review and meta-analysis (2020)
  • Seyed Sina Ravari et al.: The effects of silymarin on type 2 diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis (2021)
  • Karla MacDonald-Ramos et al.: Silymarin is an ally against insulin resistance: A review (2021)
  • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
Alkalmazás

Az LXR MÁRIATÖVIS KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1 kapszula.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények