LXR Kurkuma Fotre Komplex

LXR Kurkuma Forte Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Piperinnel továbbfejlesztett összetétel, magasabb kurkumin hatóanyagtartalom

Az ízületek egészségét támogató gyógynövényi kivonatokat tartalmazó készítmény ízületi gyulladás, fájdalom, reumatikus panaszok terápiájának étrendi kiegészítésre. A két gyógynövény kombinációja összetett hatásmechanizmussal járul hozzá az ízületek és a béltraktus egészségének fenntartásához.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR KURKUMA FORTE KOMPLEX megújult összetételében a koncentráltabb kurkuma kivonat révén a kurkumin tartalom lényegesen megemelkedett. Az ízületek egészségének megőrzésében a kurkuma hatását a tömjénfa eltérő hatásmechanizmussal erősíti. A fekete borsból származó piperin elősegíti a kurkuma és a tömjénfa felszívódását.

A kurkuma és a tömjénfa felhasználhatósága nem korlátozódik az ízületekre. A kurkuma támogatja az immunrendszert, az allergiákkal szembeni ellenállóképességet, az emésztést és a májműködést, az egészséges koleszterinszint fenntartását. A tömjénfa támogatja az emésztést és a bélfelületek egészségét. A készítmény krónikus bélgyulladások terápiájának étrendi kiegészítésére is javasolt. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%2 kapszulábanNRV%
Kurkuma gyökér kivonat,
melyben kurkumin 95%
158 mg
150 mg
316 mg
300 mg
Fekete bors kivonat,
melyben piperin 5%
30 mg
1,5 mg
60 mg
3 mg
Tömjénfa kivonat,
melyben boswellinsav 65%
150 mg
97,5 mg
300 mg
195 mg
C-vitamin80 mg100%160 mg200%

 

ÖSSZETEVŐK: Kurkuma (Curcuma longa) gyökér kivonat, tömjénfa (Boswellia serrata) kéreggyanta kivonat, kapszula anyaga: zselatin, C-vitamin (aszkorbinsav), fekete bors (Piper nigrum) termés kivonat

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Kurkuma: A kurkuma és hozzájárul az ízületek egészségének, rugalmasságának megőrzéséhez, illetve az egészséges koleszterinszint fenntartásához. Támogatja az immunrendszert, az allergiákkal szembeni ellenállóképességet, az emésztést és a májműködést.

Piperin: A fekete bors növeli a többi növényi összetevő hasznosulását.

Tömjénfa: A tömjénfa hozzájárul az ízületek egészségének, rugalmasságának megőrzéséhez, illetve az egészséges koleszterinszint fenntartásához, támogatja az emésztést és a bélfelületek egészségét.

C-vitamin: A C-vitamin (aszkorbinsav) pozitív hatásai a szervezetben, részvétele az immun-, és a váz-izom rendszer működésében, valamint az egyes gyulladásos folyamatok csökkentésében közismertek.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Farah Iram et al.: Phytochemistry and potential therapeutic actions of Boswellic acids: A mini-review (2017)
  • Liuting Zeng et al.: Efficacy and Safety of Curcumin and Curcuma longa Extract in the Treatment of Arthritis: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trial (2022)
  • Bahare Salehi et al.: The therapeutic potential of Curcumin: a review of clinical trials (2018)
  • Subash C. Gupta et al.: Therapeutic Roles of Curcumin: Lessons Learned from Clinical Trials (2013)
  • Ying Peng et al.: Anti-Inflammatory Effects of Curcumin in the Inflammatory Diseases: Status, Limitations and Countermeasures (2021)
  • Ryusei Uchio et al.: Curcuma longa extract improves serum infammatory markers and mental health in healthy participants who are overweight: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial (2021)
  • Dhaneshwar Shep et al.: Safety and efficacy of curcumin versus diclofenac in knee osteoarthritis: a randomized open-label parallel-arm study (2019)
  • Vilai Kuptniratsaikul et al.: Efficacy and safety of Curcuma domestica extracts compared with ibuprofen in patients with knee osteoarthritis: a multicenter study (2014)
Alkalmazás

Az LXR KURKUMA FORTE KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőttek számára (12 éves kortól) napi 1-2×1 db kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Véralvadásgátló gyógyszerekkel való kezelés esetén a készítmény használatáról konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények