LXR Koleszterin Kontroll Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db tabletta

Gyógynövényi összetétel az optimális koleszterinszint fenntartására

Preventív céllal az optimális koleszterinértékek megőrzésére, illetve koleszterincsökkentő terápiák étrendi kiegészítésére.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

A tartósan magas koleszterinszint, valamint a jó és rossz koleszterin kedvezőtlen aránya a szív- és érrendszeri betegségek kiemelt kockázati tényezője. Mivel az emelkedett koleszterinszint rövidtávon tünetmentes, sokan élnek a normálisnál magasabb értékekkel.

Az LXR KOLESZTERIN KONTROLL KOMPLEX gyógynövényi és vitamin-kombinációja célzottan támogatja a koleszterin- és zsíranyagcserét és a máj optimális működését. Eltérő hatásmechanizmusaikkal a növényi szterolok, az articsóka és olajfa kivonatok egymás hatását kiegészítve járulnak hozzá a vér normális koleszterinszintjének fenntartásához.

Az articsóka fokozza az epesavak termelődését, elősegíti a zsírok emésztését, hozzájárul a bélrendszer normál működéséhez és komfortjához, a normális vérzsírszintek megtartásához. Támogatja a méregtelenítést, a máj működését. Elősegítheti a fogyást és a vér lipidszintjének csökkentését. A kínai galagonya támogatja a szív-érrendszer normál működését. A niacin részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban.

Az LXR Koleszterin Kontroll Komplex nem tartalmaz vörös rizs élesztőt. A vörös rizs élesztő aktív hatóanyaga a monakolin-K kémiailag megegyezik a lovasztatin nevű sztatin típusú koleszterincsökkentő gyógyszerhatóanyaggal.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 tablettában NRV% 2 tablettában NRV%
Növényi szterol 400 mg 800 mg
Articsóka levél kivonat,
melyben cinarin 5%
150 mg
7,5 mg
300 mg
15 mg
Galagonya gyümölcs kivonat,
melyben flavonoid 30%
50 mg
15 mg
100 mg
30 mg
Olajfa levél kivonat,
melyben oleuropein 40%
25 mg
10 mg
50 mg
20 mg
Niacin (nikotinamid) 50 mg 312% 100 mg 624%

 

ÖSSZETEVŐK: Növényi szterol, térfogatnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), arti­csóka (Cynara scolimus) levél kivonat, csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát), kínai galagonya (Crataegus pinnatifida) gyü­mölcs kivonat, B3-vitamin (nikotinamid), olajfa (Olea europea) levél kivonat

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Növényi szterolok: A növényi szterolok hozzájárulnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

Articsóka: Az articsóka hozzájárul a normális vérzsírszint megtartásához. Segíti az emésztést, hozzájárul a bélrendszer normál működéséhez, komfortjához. Támogatja a máj egészséges működését. Segíthet a vér lipidszintjének csökkentésében. Elősegítheti a fogyást. Az olajfa levéllel együttesen támogatja a koleszterin- és a lipidanyagcserét, segít a normális koleszterinszint fenntartásában.

Galagonya: A kínai galagonya támogathatja a szív-érrendszer normál működését.

Olajfa: Az olajfa levél az articsókával együttesen támogatja a koleszterin- és a lipidanyagcserét, segít a normális koleszterinszint fenntartásában.

Niacin: A niacin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Heitor Oliveira Santos et al.: The effect of artichoke on lipid profile: a review of possible mechanisms of action (2018)
  • Mohaddese Mahboubi: Cynara scolymus (artichoke) and its efficacy in management of obesity (2018)
  • Adriana Bertolami et al.: Effect of plant sterols compared with ezetimibe on oxidative stress in patients treated with statins (2014)
  • Maciej Banach et al.: The Role of Nutraceuticals in Statin Intolerant Patients (2018)
  • Jennifer M. Scholle et al.: The Effect of Adding Plant Sterols or Stanols to Statin Therapy in Hypercholesterolemic Patients: Systematic Review and Meta-Analysis (2009)
  • Shufen Han et al.: Effects of plant stanol or sterolenriched diets on lipid profiles in patients treated with statins: systematic review and metaanalysis (2016)
  • Gilbert R. Thompson: Additive Effects of Plant Sterol and Stanol Esters to Statin Therapy (2005)
  • Matthew Klimek et al.: Safety and Efficacy of Red Yeast Rice (Monascus purpureus) as an Alternative Therapy for Hyperlipidemia (2009)
Alkalmazás

Az LXR KOLESZTERIN KONTROLL KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1-2×1 tabletta, melyet az étkezéseket megelőzően 20-30 perccel javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
A kedvező hatás 0,8 g növényi szterol napi bevitelével érhető el.
Az összetevők bármelyikével szembeni ismert allergia esetén, terhesség és szoptatás ideje alatt, valamint gyermekek számára a készítmény szedése nem ajánlott.
Koleszterincsökkentő gyógyszerekkel való együttes alkalmazásról egyeztessen kezelőorvosával, gyógyszerészével!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények