LXR Menstruációs Komfort Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

A menstruáció alatti és az azt megelőző komfortérzet támogatására, a nők húgyúti egészségének fenntartására

A készítmény gyógynövényi hatóanyagai a természetes hormonális egyensúly, a pozitív hangulat, a fizikai és mentális egészség megőrzésére irányuló hatásukkal támogatják a menstruáció komfortját.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

3 899 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR MENSTRUÁCIÓS KOMFORT KOMPLEX speciális gyógynövényi összetétele a menstruáció alatti és az azt megelőző komfortérzet, valamint a normál húgyúti működés fenntartásához járul hozzá. A menstruáció lezajlását kedvezőtlenül befolyásoló állapotok (pl. premenstruációs szindróma, fájdalmas menstruáció), valamint ciklusproblémák (pl. rendszertelen menstruáció) terápiájának étrendi kiegészítésére javasolt.

A kínai angyalgyökér hozzájárul a nők húgyúti és genitális rendszere egészségének fenntartásához. A tömjénfa hozzájárul az egészséges menstruációhoz. A palástfű hozzájárulhat a menstruáció alatti és az azt megelőző komfortérzet fenntartásához. A citromfű hozzájárul a természetes hormonális egyensúly fenntartásához. Segít fenntartani a pozitív hangulatot és a kognitív képességeket, a mentális és fizikai egészséget. Hozzájárul az optimális relaxációhoz, az egészséges alváshoz. Segít az ingerlékenység csökkentésében. A fürtös spárga hozzájárul a menstruációs ciklus szabályozásához. A rózsagyökér segíti a szervezet alkalmazkodását a stresszhez. Jótékony hatású a stressz okozta fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén. Javítja a lelkiállapotot. Hozzájárul az optimális mentális és kognitív aktivitáshoz.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Kínai angyalgyökér kivonat (0,8% ligusztilid) 100 mg
Tömjénfa kivonat,
melyben boszvellinsav 65%
100 mg
65 mg
Rózsagyökér kivonat (12:1) 80 mg
Citromfű kivonat (10:1) 50 mg
Fürtös spárga kivonat (8:1) 50 mg
Cickafarkfű kivonat (5:1) 40 mg
Palástfű kivonat (10:1) 30 mg
Cink 5 mg 50%

 

ÖSSZETEVŐK: Kínai angyalgyökér (Angelica sinensis) gyökér kivonat, tömjénfa (Boswellia serrata) kéreggyanta kivonat, kapszula anyaga: zselatin, rózsagyökér (Rhodiola rosea) gyökér kivonat, citromfű (Melissa officinalis) levél kivonat, fürtös spárga (Asparagus racemosus) gyökér kivonat, cickafarkfű (Achillea millefolium) herba kivonat, palástfű (Alchemilla vulgaris) herba kivonat, cink-biszglicinát

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Kínai angyalgyökér: A kínai angyalgyökér hozzájárul a nők egészségének, a húgyúti és genitális rendszer egészségének fenntartásához.

Tömjénfa: A tömjénfa hozzájárul az egészséges menstruációhoz.

Rózsagyökér: A rózsagyökér segíti a szervezet alkalmazkodását a stresszhez. Jótékony hatású a stressz okozta fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén. Javítja a lelkiállapotot. Hozzájárul az optimális mentális és kognitív aktivitáshoz.

Citromfű: A citromfű hozzájárul a természetes hormonális egyensúly fenntartásához. Segít fenntartani a pozitív hangulatot és a kognitív képességeket, a mentális és fizikai egészséget. Hozzájárul az optimális relaxációhoz, az egészséges alváshoz. Segít az ingerlékenység csökkentésében.

Fürtös spárga: A fürtös spárga hozzájárul a menstruációs ciklus szabályozásához.

Cickafarkfű: A cickafarkfű hozzájárulhat a normál húgyúti működés fenntartásához.

Palástfű: A palástfű hozzájárulhat a menstruáció alatti és az azt megelőző komfortérzet fenntartásához.

Cink: A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához. Szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az immunrendszer normál működéséhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Razieh Eshaghian et al.: The effect of frankincense (Boswellia serrata, oleoresin) and ginger (Zingiber officinale, rhizoma) on heavy menstrual bleeding: A randomized, placebo-controlled, clinical trial (2019)
  • Ensiyeh Jenabi et al.: Effect of Achillea Millefolium on Relief of Primary Dysmenorrhea: A Double-Blind Randomized Clinical Trial (2015)
  • Ajai K Pandey et al.: Impact of stress on female reproductive health disorders: Possible beneficial effects of shatavari (Asparagus racemosus) (2018)
  • Sepide Miraj et al.: Melissa officinalis L: A Review Study With an Antioxidant Prospective (2017)
  • A. Panossian et al.: Rosenroot (Rhodiola rosea): Traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy (2010)
Alkalmazás

Az LXR MENSTRUÁCIÓS KOMFORT KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

A készítmény szedését a menstruáció kellemetlen tüneteinek megjelenése előtt 3-7 nappal érdemes elkezdeni és a menstruáció végéig folytatni. Ez ciklusonként másfél-két heti alkalmazást jelent napi 1 kapszula bevételével.

Rendszertelen menstruációs ciklus esetén kúraszerű, 2-4 hónapig tartó alkalmazása javasolt napi 1 kapszula bevételével.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Gyermekek nem használhatják! Terhesek és szoptató anyák nem használhatják!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények