LXR Neuro B Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Magas dózisú B-vitamin kombináció az idegek védelmére

A normál vércukorszint fenntartását támogató hatással

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 499 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR NEURO B KOMPLEX megújult, magas dózisú B-vitamin összetétel, neuropátiák (pl. diabéteszes), idegi eredetű zsibbadások, fájdalmak és izomfeszülések, valamint herpesz fertőzések terápiájának étrendi kiegészítésére, az idegrendszert érő sérülések regenerációjának adjuváns támogatására. Általános idegi fáradtság, kimerültség esetén. Az új összetételben a B12-vitamin a szintetikus cianokobalamin helyett a jól hasznosuló metilkobalamin formájában került felhasználásra.

A készítmény az idegrendszer működése szempontjából fontos B-vitaminokból kifejezetten magas mennyiségeket tartalmaz. A napi beviteli szükségleteket jóval meghaladó mennyiségek alkalmazása kizárólag kúraszerűen, maximum néhány hónap időtartamra javasolt. A B-vitamin vegyületek magas dózisa az érzékenyebb gyomrúak esetében kellemetlenségeket okozhat, ezért a készítmény bevétele étkezés közben vagy után sok folyadékkal javasolt.

A B1-, B3-, B6-, B12-vitamin és a biotin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A B2-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Az alfa-liponsav (vagy más néven tioktánsav) mellett az összetételben jól hasznosuló, szerves kötésű cink és króm járul hozzá a normál vércukorszint fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
B1-vitamin 80 mg 7273%
B2-vitamin 1,4 mg 100%
B3-vitamin 16 mg 100%
B6-vitamin 25 mg 1785%
B12-vitamin 200 mcg 8000%
Biotin 50 mcg 100%
Alfa-liponsav 120 mg
Cink 5 mg 50%
Króm 100 mcg 250%

 

ÖSSZETEVŐK: Alfa-liponsav, B1-vitamin (tiamin-hidroklorid), kapszula anyaga: zselatin, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), B12-vitamin (metilkobalamin), cink-biszglicinát, B3-vitamin (nikotinamid), B2-vitamin (riboflavin), króm-pikolinát, biotin

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

B1-vitamin (tiamin-hidroklorid): A B1-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

B2-vitamin (riboflavin): A B2-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

B3-vitamin (nikotinamid): A B3-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid): A B6-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

B12-vitamin (metil­kobalamin): A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

Biotin: A biotin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

Alfa-liponsav: Az alfa-liponsav kéntartalmú szerves vegyület (diszulfid). Számos pozitív hatással bír a szervezetre, hatékony antioxidáns és segíti egyes anyagcsere-zavarok kezelését. Jótékony hatású a már kialakult neuropátiák esetén is.

Cink: A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Króm: A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Simone Baltrusch: The Role of Neurotropic B Vitamins in Nerve Regeneration (2021)
  • Samuel Pratama et al.: The efficacy of vitamin B12 supplementation for treating vitamin B12 deficiency and peripheral neuropathy in metformin-treated type 2 diabetes mellitus patients: A systematic review (2022)
  • Johannes Stein et al.: Association between neuropathy and B-vitamins: A systematic review and meta-analysis (2020)
  • Ngoc Nguyen et al.: A Case for Alpha-Lipoic Acid as an Alternative Treatment for Diabetic Polyneuropathy (2018)
Alkalmazás

Az LXR NEURO B KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőttek számára (12 éves kortól) naponta 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

A készítmény az idegrendszer működése szempontjából fontos B-vitaminokból kifejezetten magas mennyiségeket tartalmaz. A napi beviteli szükségleteket jóval meghaladó mennyiségek alkalmazása kizárólag kúraszerűen, maximum néhány hónap időtartamra javasolt. A B-vitamin vegyületek magas dózisa az érzékenyebb gyomrúak esetében kellemetlenségeket okozhat, ezért a készítmény bevétele étkezés közben vagy után sok folyadékkal javasolt.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények