LXR Ginkgo Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Természetes hatóanyagok optimális kombinációja a szellemi frissesség megőrzéséért

Hozzájárul az agyi keringés egészségéhez, támogatja a szellemi aktivitást és a memóriafunkciót!

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

3 899 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR GINKGO KOMPLEX készítmény az optimális memóriafunkció fenntartása érdekében az agyi keringést támogató gyógynövényi kivonatokat, lecitint és folsavat jól hasznosuló metilfolát formájában kombinál. Használata az öregedéssel összefüggő memóriavesztés ellensúlyozására, valamint fiatalabb korban a tanulási folyamat támogatására javasolt.

A ginkgo és a ginzeng hozzájárul az optimális kognitív és memóriafunkciók, valamint az állóképesség fenntartásához. A ginkgo támogatja a perifériás keringést, ami különösen hasznos a szemnek és a fülnek. Hozzájárul a jó halláshoz és látáshoz. A ginzeng jótékony hatású lehet fáradtság, stressz esetén, hozzájárul az optimális szellemi aktivitás fenntartásához. A folát hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, valamint a fáradtság és a ki­fáradás csökkentéséhez. A készítményben található lecitin napraforgó eredetű, nem tartalmaz szójaszármazékokat. A lecitin számos az idegsejtek közti jelátvitelben fontos kémiai vegyület forrása.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Páfrányfenyő levél kivonat,
melyben flavon-glikozid 24%
120 mg
28,8 mg
Ázsiai ginzeng gyökér kivonat,
melyben ginzenozid 8%
100 mg
8 mg
Lecitin 100 mg
Folsav (metilfolát formában) 200 mcg

 

ÖSSZETEVŐK: Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) levél kivonat, ázsiai ginzeng (Panax ginseng) gyökér kivonat, lecitin (napraforgóból), kapszula anyaga: zselatin, kalcium-L-5-metiltetrahidrofolát

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Páfrányfenyő (Ginkgo biloba): A ginkgo hozzájárul az optimális kognitív és memória funkciók, valamint az állóképesség fenntartásához, támogatja a perifériás keringést, ami különösen hasznos a szemnek és a fülnek. Hozzájárul a jó halláshoz és látáshoz.

Ázsiai ginzeng (Panax Ginseng): A ginzeng hozzájárul az optimális kognitív és memória funkciók, valamint az állóképesség fenntartásához, jótékony hatású lehet fáradtság, stressz esetén, hozzájárul az optimális szellemi aktivitás fenntartásához.

Folsav: A folát hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Gadde Shareena et al.: Traversing through half a century research timeline on Ginkgo biloba, in transforming a botanical rarity into an active functional food ingredient (2022)
  • Qiuju Yuan et al.: Effects of Ginkgo biloba on dementia: An overview of systematic reviews (2016)
  • Christian Ude et al.: Ginkgo biloba Extracts: A Review of the Pharmacokinetics of the Active Ingredients (2013)
  • K.A. Wesnes et al.: The memory enhancing effects of a Ginkgo biloba/Panax ginseng combination in healthy middle-aged volunteers (2000)
  • Amanda M Henderson et al.: L-5-Methyltetrahydrofolate Supplementation Increases Blood Folate Concentrations to a Greater Extent than Folic Acid Supplementation in Malaysian Women (2018)
  • R Prinz-Langenohl et al.: [6S]-5-methyltetrahydrofolate increases plasma folate more effectively than folic acid in women with the homozygous or wild-type 677C,T polymorphism of methylenetetrahydrofolate reductase (2009)
  • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
Alkalmazás

Az LXR GINKGO KOMPLEX javasolt mennyisége felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1 kapszula, melyet a reggeli órákban javasolt bevenni étkezés közben vagy azt követően.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Véralvadásgátló gyógyszerekkel való kezelés esetén a készítmény használatáról konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények