LXR Omega-3 XL Komplex

LXR Omega-3 XL Komplex 45x

étrend-kiegészítő készítmény, 45 db kapszula

Napi egyetlen kapszulában 500 mg EPA és 250 mg DHA

Az átlagos halolaj készítményekhez képest magasabb EPA és DHA tartalom. A szívműködés, a normál agyműködés és a normál látás támogatására.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR OMEGA-3 XL KOMPLEX omega-3 zsírsav tartalma többszöröse az átlagos hatóanyagtartalmú halolaj kapszulákénak. Ezáltal napi egy kapszula elfogyasztásával biztosítja a felnőtt szervezet számára ideális EPA és DHA bevitelt. A halolaj kinyerése mélytengeri halfajtákból, a hatóanyagokra nézve kíméletes módszerrel, hidegen sajtolással történik. Emiatt a kedvező élettani hatásokat szolgáló telítetlen zsírsavakra (EPA, DHA) standardizált készítmény a nem kívánatos zsírsavkomponensektől (pl. transz-zsírsavak) mentes. Figyelembe véve a hatóanyag állati eredetét, fontos megjegyezni, hogy a készítmény a hatóanyagtartalmat igazoló analitikákon túl, mikrobiológiai tisztasági, valamint nehézfémsó szennyezés vizsgálatokon megy keresztül.

A készítményben kizárólag Omega-3 zsírsavak vannak. Nem tartalmaz Omega-6 zsírsavakat. A növényi olajok táplálkozásban betöltött nagy aránya miatt az átlag felnőtt Omega-6 zsírsavakból eleve sokat fogyaszt. Táplálkozástudományi alapon az ideális Omega-3 és Omega-6 zsírsav bevitel kb. 3:1 arányú kellene legyen, melyhez képest az átlag, éppen ellentétesen, Omega-6 zsírsavakból fogyaszt akár 5-20-szor többet. Az Omega-6 zsírsavak túlzó bevitelével számos klinikai vizsgálat foglalkozik. A tanulmányok – természetesen az életmódi tényezők (kalóriabevitel, mozgásmennyiség stb.) figyelembevételével – a túlzó Omega-6 beviteli arányt potenciálisan összefüggésbe hozták a koleszterinértékek emelkedésének, illetve a testsúly gyarapodásának lehetőségével. A kizárólag Omega-3 zsírsavakat tartalmazó készítményekkel a beviteli arány javítható. Fentiek miatt az LXR Omega-3 XL Komplex ideális étrendi kiegészítője a koleszterinszint optimalizálására irányuló kezeléseknek.

Az Omega-6 zsírsavak túlzó beviteli arányával egyéb egészségügyi kockázatok is vizsgálatok tárgyát képezik. Az Omega-6 zsírsavak egyik fő képviselője az arachidonsav, mely a szervezetünkben számos gyulladásos mediátor anyag előanyaga. Emiatt az Omega-6 zsírsavbevitel túlzó arányait összefüggésben vizsgálják a szervezeten belüli gyulladásos folyamatok erősődésének lehetőségével. Fentiek miatt ma már számos krónikus gyulladásos betegség étrendi kiegészítéseként alkalmazzák az Omega-3 zsírsav beviteli arányát javító készítményeket.

Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el. Napi 250 mg dokozahexaénsav (DHA) bevitele hozzájárul a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%
Omega-3 50/25 halolaj,
melyben EPA: 50%
melyben DHA: 25%
1000 mg
500 mg
250 mg

 

ÖSSZETEVŐK: Halolaj, kapszula anyaga: zselatin, nedvesítőszerek: glicerin, víz, antioxidáns adalék: E-vitamin (vegyes tokoferolok)

Halszármazékokra vonatkozó allergia esetén ne fogyassza!

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

EPA és DHA: Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el. Napi 250 mg dokozahexaénsav (DHA) bevitele hozzájárul a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához. Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő megfelelő agyi fejlődéséhez és szemének megfelelő fejlődéséhez. A kedvező hatás eléréséhez a várandós és szoptató anyáknak az omega-3 zsírsavakból a felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztaniuk.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Javad Heshmati et al.: Omega-3 fatty acids supplementation and oxidative stress parameters: a systematic review and meta-analysis of clinical trials (2019)
  • Safi U. Khan et al.: Effect of omega-3 fatty acids on cardiovascular outcomes: A systematic review and meta-analysis (2021)
  • Javad Heshmati: Effect of omega-3 fatty acid supplementation on gene expression of inflammation, oxidative stress and cardiometabolic parameters: Systematic review and meta-analysis (2021)
  • Olatunji Anthony Akerele et al.: A balance of omega-3 and omega-6 polyunsaturated fatty acids is important in pregnancy (2016)
Alkalmazás

Az LXR OMEGA-3 XL KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően bőséges folyadékkal javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Halszármazékokra vonatkozó allergia esetén ne fogyassza!

Kapcsolódó készítmények