LXR Kollagén Plusz Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db tabletta

Hal- és marhakollagén kombinációja az ízületek és a bőr egészségét támogató hatóanyagokkal

A készítmény 2:1 arányban magas minőségű, jól hasznosuló hidrolizált hal- és marhakollagént kombinál az ízületek és a bőr egészségét támogató gyógynövényi és egyéb hatóanyagokkal.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 499 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

A kollagén a bőr, az ízületek, a porcok, a csontok és egyéb kötőszövetek természetes fehérje típusú összetevője. Az életkor előrehaladtával a szervezet kollagéntermelése csökkenhet. Ezen kívül egyéb tényezők, például a fizikai munka vagy az intenzív sport következtében a szervezet kollagénigénye is növekedhet.

Az LXR KOLLAGÉN PLUSZ KOMPLEX kétféle magas minőségű hidrolizált kolla­gént; I-es típusú hal- és marhakollagént kombinál, melyeket hialuronsav, gránátalma- és csipkebogyó-kivonat, illetve vitaminok egészítenek ki. A készítmény a kollagén általános pótlása mellett a bőr és ízületek egészségének fenntartásához hozzájáruló hatóanyagok révén szépészeti és ízületi céllal is használható.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr, a porcok és a csontok normál állapotának, működésének fenntartásához. A cink hozzájárul a haj, a bőr, a köröm és a csontozat normál állapotának fenntartásához. A biotin hozzájárul a haj és a bőr normál állapotának fenntartásához. A niacin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. A csipkebogyó hozzájárul az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 tablettában NRV% 3 tablettában NRV%
Hidrolizált halkollagén 667 mg 2001 mg
Hidrolizált marhakollagén 333 mg 999 mg
Hialuronsav 50 mg 150 mg
Gránátalma kivonat,
melyben 40% ellágsav
30 mg 90 mg
Csipkebogyó kivonat (10:1) 30 mg 90 mg
C-vitamin 40 mg 50% 120 mg 150%
B3-vitamin 6 mg 37,5% 18 mg 112,5%
Biotin 20 mcg 40% 60 mcg 120%
Cink 2,5 mg 25% 7,5 mg 75%

 

ÖSSZETEVŐK: Hidrolizált halkollagén, hidrolizált marhakollagén, térfogatnövelő szer: mikrokristályos cellulóz, nátrium-hialuronát, C-vitamin (aszkorbinsav), csipkebogyó (Rosa canina) termés kivonat, gránátalma (Punica granatum) termés kivonat, cink-biszglicinát, B3-vitamin (nikotinamid), csomósodást gátló anyag: magnézium-sztearát, biotin

Halszármazékokra vonatkozó allergia esetén ne fogyassza!

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Kollagén: A kollagén kulcsfontosságú strukturális fehérje a szervezetben. Elsősorban a kötőszövetekben található, így kiemelt jelentősége van többek között az ízületek, az inak, a szalagok, a csontok, valamint a bőr, a haj és a köröm szerkezetének felépítésében. A kollagén egy fehérjetípus, vagyis aminosavakból épül fel. Kémiai szerkezete különleges a többi fehérjéhez képest, mivel jelentős mennyiségű glicin aminosavat tartalmaz, amely a kollagén flexibilitásáért felel. Emellett nagy mennyiségben található benne prolin és hidroxi-prolin aminosav is, amelyek a kollagén stabilitásához járulnak hozzá az által, hogy keresztkapcsolódásokat biztosítanak a kollagén három egymáshoz rendeződött láncaiból alkotott spirális szerkezetben.

Hialuronsav: A hialuronsav hozzájárul az ízületek mozgékonyságának fenntartásához, a súrlódás csökkentéséhez, a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Vízkötő képessége révén hozzájárul a bőr normál hidratáltságának kialakításához és rugalmasságának megőrzéséhez. A készítmény 50 mg optimális molekulaméretű hialuronsavat tartalmaz.

Gránátalma: A gránátalma antioxidáns-forrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, hozzájárulhat az egészséges bőr fenntartásához.

Csipkebogyó: A csipkebogyó antioxidáns-forrás, hozzájárul az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásához.

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok és a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.

B3-vitamin: A B3-vitamin hozzájárul a bőr és haj normál állapotának fenntartásához..

Biotin: A biotin hozzájárul a bőr és haj normál állapotának fenntartásához.

Cink: A cink hozzájárul a bőr és haj normál állapotának fenntartásához.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Luana Dias Campos et al.: Collagen supplementation in skin and orthopedic diseases: A review of the literature (2023)
  • Kenji Sato: The presence of food-derived collagen peptides in human body-structure and biological activity (2017)
  • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
  • Mariko Oe et al.: Oral hyaluronan relieves wrinkles: a doubleblinded, placebo-controlled study over a 12-week period (2017)
  • Matthew Dovedytis et al.: Hyaluronic acid and its biomedical applications: A review (2020)
  • Mincy Chakkalakal et al.: Prospective Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Study of Oral Pomegranate Extract on Skin Wrinkles, Biophysical Features, and the Gut-Skin Axis (2022)
  • Susanne M. Henning et al.: Pomegranate Juice and Extract Consumption Increases the Resistance to UVB-induced Erythema and Changes the Skin Microbiome in Healthy Women: a Randomized Controlled Trial (2019)
  • L Phetcharat et al.: The effectiveness of a standardized rose hip powder, containing seeds and shells of Rosa canina, on cell longevity, skin wrinkles, moisture, and elasticity (2015)
  • Marc Cohen: Rosehip: An evidence based herbal medicine for inflammation (2012)
Alkalmazás

Az LXR KOLLAGÉN PLUSZ KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1-3×1 db tabletta bőséges mennyiségű folyadékkal bevéve.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Halszármazékokra vonatkozó allergia esetén ne fogyassza!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények