LXR Glükózamin Komplex 120x

étrend-kiegészítő készítmény, 120 db kapszula

Optimális összetétel az ízületek védelmére

Szedése javasolt, ha ízületi betegség vagy fokozott megterhelés következtében ízületi porckárosodás alakult ki, vagy ha ennek veszélye fokozottan fennáll. Az alkalmazás minimálisan javasolt időtartama 3 hónap.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

5 499 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR GLÜKÓZAMIN KOMPLEX az ízületek védelmére fejlesztett összetétel, mely egy készítményben tartalmazza a glükózamin-szulfátot, a kondroitin-szulfátot és az MSM-et. A kombinációt C- és D3-vitamin, valamint mangán egészíti ki. 12 éves kor felett rendszeres vagy tartós alkalmazása javasolt intenzív sport esetén, a túlsúllyal küzdőknek, az ízületeket igénybe vevő nehéz fizikai munkát végzőknek, illetve preventív jelleggel a középkorosztály kezdetétől.

A kor előrehaladtával a mozgásképesség megőrzése egyre kiemeltebb jelentőséggel bír. A mozgásmennyiség lényeges lecsökkenése ugyanis az anyagcserefunkciók általános renyhülésével jár, mely az egészségben eltöltött időt és az életkilátásokat is befolyásolhatja.

Szervezetünkben a porcsejtek újraképződése a fiatal felnőtt kor elején (20-25 éves korban) lelassul, majd leáll. Ezt követően minden életszakaszunkban csak annyi porc védhető meg, amennyi még rendelkezésre áll. Az egészséges porcsejtek életciklusa akár élethosszig kitart, ugyanakkor a porcszövet víztartó képességéért és rugalmasságáért felelős glükózamin, kondroitin és hialuronsav mennyisége az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Emiatt ezen hatóanyagok optimális mennyiségben történő preventív jellegű étrendi pótlása kifejezetten hasznos már a középkorosztály, illetve a fiatal sportolók számára is. A glükózamin és kondroitin esetében nem a feleslegesen magas dózisok rövidtávú alkalmazása, hanem a jól időzített preventív gondoskodás, illetve ezen hatóanyagok ideális napi adagokban történő, minimum 3 hónapig tartó kúraszerű vagy tartósabb pótlása javasolt.

Az LXR Glükózamin Komplex kiszerelésének előnye, hogy a napi adagolást az életkorhoz és az ízületi állapothoz lehet igazítani. A készítmény hatása az LXR Hialuronsav Komplex egyidejű kombinált használatával támogatható. A mozgásszervi prevenció keretében az ízületeket védő készítmények használatát érdemes a csontsűrűség megőrzésére irányuló hatással (pl. LXR Csont Plusz Komplex) is kiegészíteni.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV% 3 kapszulában NRV%
Glükózamin-szulfát 500 mg 1500 mg
Kondroitin-szulfát 100 mg 300 mg
MSM (metil-szulfonil-metán) 100 mg 300 mg
C-vitamin 30 mg 37,5% 90 mg 112,5%
D3-vitamin 12,5 mcg
(500 NE)
250% 37,5 mcg
(1500 NE)
750%
Mangán 0,7 mg 35% 2,1 mg 105%

 

ÖSSZETEVŐK: Glükózamin-szulfát-2 KCl, kapszula anyaga: zselatin, kondroitin-szulfát, MSM, C-vitamin (aszkorbinsav), mangán-glükonát, D3-vitamin (kolekalciferol)

Tengeri kagylókra és/vagy rákfélékre allergiások a készítményt nem szedhetik!

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát: A glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát segítik az ízületi porc szerkezetének és normál funkciójának fenntartását, regenerálódását, valamint csökkentik az ízületi gyulladást és a fájdalmat.

MSM: A metil-szulfonil-metán ként tartalmaz, segíti az ízületi gyulladás megelőzését, a kialakult gyulladás csökkenését.

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

D-vitamin: A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és az egészséges izomfunkció fenntartásához.

Mangán: A mangán hozzájárul a normál kötőszövetképződéshez és a normál csontozat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Isao Nagaoka et al.: Chondroprotective action of glucosamine, a chitosan monomer, on the joint health of athletes (2019)
  • Carlo Bottegoni et al.: Oral chondroprotection with nutraceuticals made of chondroitin sulphate plus glucosamine sulphate in osteoarthritis (2014)
  • Hector L. Lopez: Nutritional Interventions to Prevent and Treat Osteoarthritis. Part II: Focus on Micronutrients and Supportive Nutraceuticals (2012)
Alkalmazás

Az LXR GLÜKÓZAMIN KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőttek számára (12 éves kortól):

  • Fiatalok, sportolók és a középkorosztály számára naponta 1-2×1 kapszula, bőséges folyadékkal bevéve.
  • Idősebbek, ízületi sérültek esetén napi 2-3×1 kapszula, bőséges folyadékkal bevéve.

A készítmény alkalmazása legalább 3 hónapig javasolt!

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Tengeri kagylókra és/vagy rákfélékre allergiások a készítményt nem szedhetik!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények