LXR Hialuronsav Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Az ízületek és a bőr egészségének támogatására, magas hialuronsav-tartalommal (200 mg)

Kiemelkedően magas hialuronsav tartalma mellett MSM-mel, csipkebogyó kivonattal és C-vitaminnal támogatja az ízületek megfelelő működését és a bőr rugalmasságának megőrzését.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

5 199 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR HIALURONSAV KOMPLEX kiemelkedően magas hialuronsav és optimális MSM tartalma mellett C-vitaminnal és csipkebogyó kivonattal támogatja az ízületi porcok, valamint a bőr egészségét. Rendszeres vagy tartós alkalmazása javasolt intenzív sport esetén, a túlsúllyal küzdőknek, az ízületeket igénybe vevő nehéz fizikai munkát végzőknek, illetve preventív jelleggel a középkorosztály kezdetétől. A haj, bőr és köröm egészségének támogatására alkalmazott kezelések kiegészítésére is használható.

A kor előrehaladtával a mozgásképesség megőrzése egyre kiemeltebb jelentőséggel bír. A mozgásmennyiség lényeges lecsökkenése ugyanis az anyagcserefunkciók általános renyhülésével jár, mely az egészségben eltöltött időt és az életkilátásokat is befolyásolhatja.

A hialuronsav szervezetünkben (bőr, porc, ízületi folyadék, szívbillentyűk, szem, izom) természetesen is előforduló molekula. Jellemzője, hogy sok vizet képes megkötni, ezáltal természetes hidratáló anyagként biztosítja az ízületi folyadék viszkozitását, mely kellően csökkenti a súrlódást az ízületekben és a porcok felszínén (térd-, csípő-, váll-, csukló- és könyökízület), valamint hozzájárul a bőr kellő hidratáltságának fenntartásához.
A porcszövet rugalmasságának és anyagcseréjének támogatását a glükózaminhoz és a kondroitinhez hasonlóan a porc víztartó képességének fokozásával éri el. Emiatt ezen hatóanyagok optimális mennyiségben történő preventív jellegű étrendi pótlása kifejezetten hasznos már a középkorosztály, illetve a fiatal sportolók számára is. A témáról bővebben olvashat a mozgásszervi prevenció fül alatt.

Az MSM kénvegyület, amely természetes eleme a kötő- és hámszöveteknek, támasztószöveteknek, jelen van a porcszövetben is. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. A csipkebogyó hozzájárul az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásához.

A készítmény hatása az LXR Glükózamin Komplex egyidejű kombinált használatával támogatható. A mozgásszervi prevenció keretében az ízületeket védő készítmények használatát érdemes a csontsűrűség megőrzésére irányuló hatással (pl. LXR Csont Plusz Komplex) is kiegészíteni.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Hialuronsav 200 mg
MSM 200 mg
Csipkebogyó kivonat (10:1) 70 mg
C-vitamin 80 mg 100%

 

ÖSSZETEVŐK: Nátrium-hialuronát, MSM (metil-szulfonil-metán), kapszula anyaga: zselatin, C-vitamin (aszkorbinsav), csipkebogyó (Rosa canina) termés kivonat

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Hialuronsav: A hialuronsav hozzájárul az ízületek mozgékonyságának fenntartásához, a súrlódás csökkentéséhez, a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Vízkötő képessége révén hozzájárul a bőr normál hidratáltságának kialakításához és rugalmasságának megőrzéséhez. A készítmény 200 mg optimális molekulaméretű hialuronsavat tartalmaz.

MSM: Az MSM természetes kénforrás, mely hozzájárulhat a kötőszövetek megújulásához és az ízületeket érintő gyulladás csökkentéséhez. Hozzájárul a kötőszövetek rugalmasságának megőrzéséhez. Javítja a bőr, haj, köröm és ízület szerkezetét.

Csipkebogyó kivonat: A csipkebogyó hozzájárul az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásához.

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Matthew Dovedytis et al.: Hyaluronic acid and its biomedical applications: A review (2020)
  • Hector L. Lopez: Nutritional Interventions to Prevent and Treat Osteoarthritis. Part II: Focus on Micronutrients and Supportive Nutraceuticals (2012)
Alkalmazás

Az LXR HIALURONSAV KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 kapszula, bőséges mennyiségű folyadékkal bevéve.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények