LXR Csont Plusz Komplex

LXR Csont Plusz Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db rágótabletta

Csonterősítés ideális összetétellel

Hatóanyagai hozzájárulnak a csontok és a fogazat egészségének fenntartásához. A megújult összetétel jól időzített prevencióban támogatja a csontsűrűség megőrzését. A készítmény a csontritkulás kezelésének étrendi kiegészítésére is alkalmazható.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

3 899 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR CSONT PLUSZ KOMPLEX hatóanyagai megújult összetételben járulnak hozzá a csontok és a fogazat egészségének fenntartásához. Ideális kombinációt alkotnak a megfelelő csontsűrűség fenntartására, a csontritkulás prevenciójában, illetve terápiájának étrendi kiegészítésében. A hormonális változások miatt 50 éves kor felett a csontsűrűség kóros csökkenése statisztikailag a nőknél jelentkezik nagyobb arányban, ugyanakkor a hasonló korosztályú férfiak érintettsége sem elhanyagolható mértékű.

Az időskori mozgásképesség megőrzésében kiemelt szerepe lehet a csontokat és az ízületeket érintő preventív gondoskodásnak. Megelőzési céllal az LXR Csont Plusz Komplex csontanyagcserére gyakorolt hatásait érdemes az ízületek egészségét támogató LXR Glükózamin Komplex és/vagy az LXR Hialuronsav Komplex alkalmazásával kiegészíteni. Ugyanez a kombináció javasolt intenzív sportolás mellett is.

Az ízesített rágótabletta jól hasznosuló szerves kötésű kalciumot, a hasonló készítményekhez képest emelt dózisban (3000 NE) D3-vitamint, valamint egyéb a csontok egészségével releváns vitamin és ásványi anyag összetevőket tartalmaz jól hasznosuló vegyületi formákban.

A K-vitamin, a mangán és a cink részt vesz a normál csontozat fenntartásában. A készítmény kizárólag K2-vitamint tartalmaz, K1-vitamin nincs az összetételben. A K2-vitamin a kalciumot a csontokba építő csontfehérjék aktivációjában vesz részt. Egyre több szakmai fórum igazolja, hogy nők esetében a K2-vitamin változókori és azt követő pótlása kedvező hatású a csontok szilárdságának megőrzésében. Szerepét az érelmeszesedés megelőzésében is egyre több kutatási eredmény erősíti meg.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 rágótablettábanNRV%
D3-vitamin75 mcg
(3000 NE)
1500%
Kalcium300 mg37,5%
K2-vitamin75 mcg100%
B5-vitamin3 mg50%
B12-vitamin5 mcg200%
Cink5 mg50%
Mangán1 mg50%

 

ÖSSZETEVŐK: Kalcium-citrát, kalcium-karbonát, savasságot szabályozó anyag: citromsav, csomósodást gátló anyag: magnézium-sztearát, cink-biszglicinát, narancs aroma, meggy aroma, mangán-glükonát, K2-vitamin (menaquinone-7), D3-vitamin (kolekalciferol), B12-vitamin (metilkobalamin), B5-vitamin (kalcium-D-pantotenát), szukralóz

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

D-vitamin: A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához és a vér normál kalciumszintjének fenntartásához. A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.

Kalcium: A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához.

K-vitamin: A K-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

B5-vitamin: A pantoténsav hozzájárul a szteroidhormonok, a D-vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez.

B12-vitamin: A B12-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban.

Cink: A cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.

Mangán: A mangán hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Kun Zhu et al.: Calcium and bone (2012)
  • Tomohiko Yoshida et al.: How Vitamin D Works on Bone (2012)
  • Sarah Erem et al.: Anabolic effects of vitamin D and magnesium in aging bone (2019)
  • Katarzyna Maresz: Growing Evidence of a Proven Mechanism Shows Vitamin K2 Can Impact Health Conditions Beyond Bone and Cardiovascular (2021)
  • Ruijun Re net al.: Vitamin K2 (Menaquinone-7) supplementation does not affect vitamin K-dependent coagulation factors activity in healthy individuals (2021)
Alkalmazás

Az LXR CSONT PLUSZ KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 rágótabletta, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények