LXR Diozmin-Heszperidin Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Elismert érvédő hatóanyagok egyedi kombinációja

Visszértágulatok, aranyeres panaszok, alsó végtagi krónikus vénás elégtelenség, nehézláb érzés, lábikragörcs terápiájának étrendi kiegészítésére. Prevenciós céllal, az erek egészségének támogatására.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 699 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

A mikronizált citrus bioflavonoidok (diozmin, heszperidin), valamint a rutin és C-vitamin kombinációja az általános és szemészeti érvédelmet célzó kezelések, valamint az alsó végtagi vénás panaszok, visszértágulatok, aranyeres panaszok, lábikragörcs és nehézláb-érzés terápiájának étrendi kiegészítésére, illetve prevenciós céllal javasolt.

A megújult összetételű LXR DIOZMIN-HESZPERIDIN +RUTIN KOMPLEX a fenti két elismert hatóanyagpár előnyeit szőlőmag kivonattal kombinálja egy készítményben. A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Hozzájárul a sejtmembrán védelméhez a szabad gyökök károsító hatásával szemben. Támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Diozmin 400 mg
Heszperidin 50 mg
Rutin 25 mg
C-vitamin 80 mg 100%
Szőlőmag kivonat,
melyben 95% proantocianidin (PAC)
60 mg
57 mg

 

ÖSSZETEVŐK: Keserű narancs (Citrus aurantium) terméshéj kivonat (90% diozmin), kapszula anyaga: zselatin, C-vitamin (aszkorbinsav), szőlő (Vitis vinifera) mag kivonat, keserű narancs (Citrus aurantium) terméshéj kivonat (90% heszperidin), közönséges pagodafa (Sophora japonica) virág kivonat (95% rutin)

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.

Szőlőmag kivonat: A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Saad Mustafa et al.: Plant metabolite diosmin as the therapeutic agent in human diseases (2022)
  • Wayne R. Leifert et al.: Cardioprotective actions of grape polyphenols (2008)
  • Nurhan Unusan: Proanthocyanidins in grape seeds: An updated review of their health benefits and potential uses in the food industry (2020)
  • Anna Lichota et al.: Therapeutic potential of natural compounds in inflammation and chronic venous insufficiency (2019)
  • Aditya Ganeshpurkar et al.: The Pharmacological Potential of Rutin (2017)
Alkalmazás

Az LXR DIOZMIN-HESZPERIDIN +RUTIN KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Használata gyermekek számára nem javasolt!
Terhesség és szoptatás ideje alatti alkalmazásról konzultáljon kezelőorvosával!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények