LXR Magnézium Kardio Komplex

LXR Magnézium Kardio Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Magnéziumpótlás a hétköznapokra

A magnézium általános célú pótlása mellett a készítmény hatóanyagai támogatják a szív normál működését, hozzájárulnak az erek épségének fenntartásához, antioxidáns védelmet nyújtanak.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 499 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR MAGNÉZIUM KARDIO KOMPLEX magnézium tartalmának döntő részét a szerves kötésű magnézium-citrát adja. A számos élettani hatással bíró magnézium mellé a készítménybe a szív- és érrendszer egészségét támogató hatóanyagok kombinációja került.

A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a normál izomműködéshez. Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat és fogazat fenntartásában. A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Hozzájárul a sejtek egészségének és funkció­jának fenntartásához, az erek és kapillárisok épségének fenntartásához, támogatja a vénás keringést. A kínai galagonya támogatja a szív és a szív-érrendszer normál működését. Az olajfa levél kivonat (oleuropein) hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%
Magnézium200 mg53%
Koenzim Q1020 mg
Szőlő mag kivonat,
melyben OPC flavonoid 95%
50 mg
47,5 mg
L-arginin50 mg
L-citrullin50 mg
Kínai galagonya gyümölcs kivonat,
melyben flavonoid 30%
30 mg
9 mg
Olajfa levél kivonat,
melyben oleuropein 40%
25 mg
10 mg

 

ÖSSZETEVŐK: Magnézium-citrát, magnézium-oxid, kapszula anyaga: zselatin, szőlő (Vitis vinifera) mag kivonat (95% oligomer proantocianidin flavonoid), L-arginin, L-citrullin, kínai galagonya (Crataegus pinnatifida) gyümölcs kivonat (30% flavonoid), olajfa (Olea europaea) levél kivonat (40% oleuropein), koenzim Q10

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Magnézium: A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a normál izomműködéshez.

Koenzim Q10: A koenzim Q10 vagy ubikinon hatékony antioxidáns vegyület, amely egyebek mellett segít a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartásában.

Szőlőmag kivonat: A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Hozzájárul a sejtek egészségének és funkciójuk fenntartásához, az erek és kapillárisok épségének fenntartásához, támogatja a vénás keringést.

L-arginin és L-citrullin: Természetes eredetű aminosavak.

Kínai galagonya gyümölcs kivonat: A kínai galagonya támogatja a szív és a szív-érrendszer normál működését.

Olajfa levél kivonat: Az olajfa hozzájárul a normál keringés és vérnyomás, valamint az egészséges vércukoregyensúly fenntartásához.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

 • Dr. Cs. Szabó Zsuzsanna, Dr. Nádasi Tamás: Magnézium az orvosi gyakorlatban (2021)
 • Jennifer Beatriz Silva Morais et al.: Effect of magnesium supplementation on insulin resistance in humans: A systematic review (2017)
 • Debora Porri et al.: Effect of magnesium supplementation on women’s health and well-being (2021)
 • Xiaoqing Kuang et al.: Magnesium in joint health and osteoarthritis (2021)
 • Marta R. Pardo et al.: Bioavailability of magnesium food supplements: a systematic review (2021)
 • Jan Aaseth et al.: Coenzyme Q10 supplementation – In ageing and disease (2021)
 • Daniela Casagrande et al.: Mechanisms of action and effects of the administration of Coenzyme Q10 on metabolic syndrome (2018)
 • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
 • Wayne R. Leifert et al.: Cardioprotective actions of grape polyphenols (2008)
 • Nurhan Unusan: Proanthocyanidins in grape seeds: An updated review of their health benefits and potential uses in the food industry (2020)
 • Aleksandra Szlas et al.: The Potential of L-Arginine in Prevention and Treatment of Disturbed Carbohydrate and Lipid Metabolism — A Review
Alkalmazás

Az LXR MAGNÉZIUM KARDIO KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények