LXR Lutein Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Fekete áfonyával megújult összetétel, kiemelkedően magas (30 mg) lutein tartalommal a szem egészségéért

Alkalmazása a szem fokozott igénybevétele esetén, fiatalkorban preventíven, valamint időskori látásromlás, makuladegeneráció kezelésének étrendi kiegészítésére javasolt.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

4 699 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR LUTEIN KOMPLEX a szem egészséges működését támogató hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő, kiemelkedően magas (30 mg) lutein tartalommal. A luteint, mely a retina sárgafoltjának egyik összetevője, szervezetünk nem tudja előállítani. Kizárólag külső forrásból, táplálkozás útján pótolható. Emiatt az LXR Lutein Komplex fogyasztását kifejezetten javasoljuk preventív céllal is.

A készítmény összetevőit az időskori látásromlás és a makuladegeneráció vizsgálatára indított széleskörű nemzetközi tanulmányokban (pl. AREDS) hatásosnak bizonyult hatóanyagokból állítottuk össze. A kombinációban alkalmazott hatóanyagok antioxidáns védelmet biztosítanak a szemet érő oxidatív károsító hatásokkal (pl. UV sugárzás) szemben.

A megújult összetétel fekete áfonya kivonatot is tartalmaz, mely antioxidáns és érrendszeri hatásokon keresztül segít a szem egészségének fenntartásában.

A cink és a B2-vitamin (riboflavin) hozzájárul a normál látás fenntartásához. A béta-karotin C- és E-vitaminnal kombinálva hozzájárul a szem egészségének fenntartásához, valamint a szemlencse és a retina oxidatív károsodásokkal szembeni védelméhez.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Tagetes erecta kivonat,
melyben lutein: 80%,
zeaxantin: 7%
37,5 mg
30 mg
2,5 mg
Fekete áfonya kivonat,
melyben flavonoidok: 25%
30 mg
7,5 mg
Sárgarépa kivonat,
melyben béta-karotin: 20%
10 mg
2 mg
C-vitamin 300 mg 375%
E-vitamin 12 mg 100%
B2-vitamin 1,4 mg 100%
Cink 5 mg 50%
Réz 1 mg 100%

 

ÖSSZETEVŐK: C-vitamin (aszkorbinsav), kapszula anyaga: zselatin, bársonyvirág (Tagetes erecta) virág kivonat, fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) gyümölcs kivonat, cink-biszglicinát, E-vitamin (természetes eredetű vegyes tokoferolok), sárgarépa (Daucus carota subsp. sativa) kivonat, réz-glükonát, kapszula színezék: vörös vas-oxid, B2-vitamin (riboflavin)

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Lutein: A lutein antioxidáns vegyület. Nagy mennyiségben van jelen a retinán található sárgafoltban. Szervezetünk a luteint kémiai úton nem állítja elő, kizárólag kész formában, a táplálkozás útján pótolható. Ez az élettani tény emeli a készítményben alkalmazott hatóanyagmennyiség jelentőségét.

Zeaxantin: A zeaxantin, a luteinhez hasonlóan a retina oxidatív stresszel szembeni védelmében játszik szerepet. A károsító szabad gyökök kötésére képes antioxidáns hatású vegyületek hozzájárulnak a szem egészségének és normális működésének fenntartásához.

Fekete áfonya kivonat: A fekete áfonya antioxidáns és érrendszeri hatásokon keresztül segít a szem egészségének fenntartásában.

Béta-karotin: A béta-karotin C- és E-vitaminnal kombinálva hozzájárul a szem egészségének fenntartásához, valamint a szemlencse és a retina oxidatív károsodásoktól szembeni védelméhez.

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához. Hozzájárul továbbá a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

E-vitamin: Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

B2-vitamin: A B2-vitamin (riboflavin) hozzájárul a normál látás fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Cink: A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban (sejt regeneráció).

Réz: A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • Emily Y. Chew et al.: Long-Term Effects of Vitamins C and E, b-Carotene, and Zinc on Age-Related Macular Degeneration, AREDS Report (2013)
  • Ifeanyi D. Nwachukwu et al.: Lutein and zeaxanthin: production technology, bioavailability, mechanisms of action, visual function, and health claim status. (2015)
  • Eleazar Uchenna Ikonne et al.: The potential health benefits of dietary natural plant products in age related eye diseases (2020)
  • Nora Pap et al.: Berry polyphenols and human health: evidence of antioxidant, anti-inflammatory, microbiota modulation, and cell-protecting effects (2021)
Alkalmazás

Az LXR LUTEIN KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) naponta 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A készítmény fénytől és magas hőmérséklettől védett helyen tárolandó!

Kapcsolódó készítmények