LXR Vas Plusz Retard Komplex

LXR Vas Plusz Retard Komplex 60x

étrend-kiegészítő készítmény, 60 db kapszula

Jól hasznosuló szerves kötésű vas gyomorkímélő retard formulában

A készítmény a napi vasszükséglet kétszeresét tartalmazza szerves kötésű vegyület (vas-fumarát) formájában. A gyomor védelme és a székrekedés elkerülése érdekében a retard rendszer a vas 3-4 órára elnyújtott, egyenletes felszabadulását biztosítja.

FOGYASZTÓI ÁR A GYÓGYSZERTÁRAKBAN:

3 699 Ft HOL KAPHATÓ?

Leírás

Az LXR VAS PLUSZ RETARD KOMPLEX vashiányos állapotokban a vas pótlására fejlesztett jól hasznosuló szerves vasvegyületet (vas-fumarát) tartalmazó összetett hatású készítmény. A hatóanyagkombináció a vas szervezeten belüli transzportját és hasznosulását, valamint az egészséges vérképződést támogató vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A módosított hatóanyagleadású formulából a kapszulánkénti magas vastartalom (30 mg) kioldódása nem pillanatszerű, hanem 3-4 óra alatt egyenletesen szabadul fel. Ez a technológiai eljárás kíméli a gyomrot, mivel védi a gyomornyálkahártyát a vasvegyület hirtelen kialakuló magas koncentrációjával és az általa okozott erózióval szemben. A hatóanyag időben elhúzódó felszabadulása a székrekedés kockázatát is csökkentheti.

A készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt is alkalmazható. Jól hasznosuló szerves vegyületi formákat tartalmaz. A folsav metilfolát, a B12-vitamin metilkobalamin formában van jelen.

Hatóanyagok

HATÓANYAGOK MENNYISÉGE:

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Hatóanyagok1 kapszulábanNRV%
Vas30 mg214%
Cink5 mg50%
Réz1 mg100%
A-vitamin200 mcg25%
B1-vitamin2 mg182%
B2-vitamin2 mg143%
B3-vitamin16 mg100%
B5-vitamin6 mg100%
B6-vitamin2 mg143%
Folsav (metilfolát formában)400 mcg200%
B12-vitamin25 mcg1000%
C-vitamin200 mg250%

 

ÖSSZETEVŐK: C-vitamin (aszkorbinsav), glükomannán, vas-fumarát, kapszula anyaga: zselatin, cink-biszglicinát, B3-vitamin (nikotinamid), réz-glükonát, B5-vitamin (kalcium-D-pantotenát), B1-vitamin (tiamin-hidroklorid), B12-vitamin (metilkobalamin), B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), B2-vitamin (riboflavin), A-vitamin (retinil-acetát), folsav (kalcium-L-5-metiltetra­hidrofolát)

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

 

A HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

Vas A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobinképződéshez, a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Cink: A cink részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Réz: A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban.

A-vitamin: Az A-vitamin részt vesz a normál vasanyagcserében.

B1-vitamin: A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban.

B2-vitamin: A riboflavin hozzájárul a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához, a normál vasanyagcseréhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B3-vitamin: A niacin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B5-vitamin: A pantoténsav hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B6-vitamin: A B6-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Folsav: A folát hozzájárul a normál vérképződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B12-vitamin: A B12-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

C-vitamin: A C-vitamin fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

 

SZAKIRODALMI HIVATKOZÁSOK:

  • KL Beck et al.: Anemia: Prevention and Dietary Strategies (2016)
  • Nicole U. Stoffel et al.: Oral iron supplementation in iron-deficient women: How much and how often? (2020)
  • Amanda M Henderson et al.: L-5-Methyltetrahydrofolate Supplementation Increases Blood Folate Concentrations to a Greater Extent than Folic Acid Supplementation in Malaysian Women (2018)
  • R Prinz-Langenohl et al.: [6S]-5-methyltetrahydrofolate increases plasma folate more effectively than folic acid in women with the homozygous or wild-type 677C,T polymorphism of methylenetetrahydrofolate reductase (2009)
  • Ádám Veronika: Orvosi biokémia (2016)
Alkalmazás

Az LXR VAS PLUSZ RETARD KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek (12 éves kortól) napi 1 kapszula, melyet étkezés közben vagy azt követően javasolt bevenni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kapcsolódó készítmények